12.9 C
Istanbul
Pazar, Nisan 7, 2024
Advertisement

ADA 2019 : Öne Çıkanlar

ADA 2019’daki Yeni Haberler Neler ?

İşte detaylar ;

Senseonics , 90 günlük sürekli glikoz ölçüm sistemi eversense ‘in ‘’  non- adjunctive ‘‘ etiketi için FDA onayını duyurdu. Bu demektir ki kullanıcılar artık insülin dozu gibi ayarlamaları için parmak ölçümü yapmadan sensör ekranındaki ölçümden yararlanabilecek. 

Non-adjunctive use :

FDA ‘nin ” Non-adjunctive use ” etiketini alan bir sürekli glikoz ölçüm sistemiyle ekrandaki oklar ve sonuçlara göre diyabete ilişkin kararlar alınabilir. ( insülin dozu ve diğerleri )

- Advertisement -

Sistemin Özellikleri :

Yerleştirme işlemi klinik ortamda 5 dakikalık prosedürde yapılır.

Cihaz ekranında diğer CGM’ler gibi gerçek zamanlı glikoz değerleri , kan şekeri eğilimleri ( yukarı ok aşağı ok) görülür.

- Advertisement -

Cildin üzerine yerleştirilen ince , tekrar şarj edilebilir transmitter , sensöre güç sağlar ve her 5 dakika glikoz verisini akıllı telefona aktarır.

Günde 2 kez kalibrasyona ihtiyaç duyar.

Medtronic 780G ‘nin denemesi başladı.

Medtronic gelecek nesil bluetooth’lu cihazı Minimed 780G ileri düzeyde hibrit kapalı devre sisteminin denemesi için hazırlıklara başladığını duyurdu. Çalışma , cihazın ev , çalışma ( iş ) ortamında , egzersiz ve diğer aktiviteler boyunca güvenirliğini değerlendirecek. Bununla birlikte çalışmada yaklaşık 350 ‘ye yakın yetişkin ve çocuk yer alacak.

Medtronic’in basın açıklamasına göre ; MiniMed 780G, diyabetlilerin günlük diyabet yönetimindeki yükü azalsın ve daha özgür olsunlar diye otomatik bazal insülin iletim sistemi bulunan 670G’nin bir üstü olarak tasarlanmış.

Çalışmadan elde edilen veriler ( başka bir çalışma ) , sistemin güvenliğini , genel glisemik kontrolü sağlama kabiliyetini ve yemek zamanında insülin bolusu almayı unutan , karbonhidrat sayımını yanlış hesaplayan bireyler için diyabet yönetimini basit hale getirdiğini göstermiştir. Ek olarak, time-in range’e bakılmış hipoglisemi (70 mg / dL’nin altında geçirilen zaman)% 27 oranında düşmüş ve hiperglisemi (180 mg / dL’nin üzerinde geçirilen zaman) hiçbir ciddi yan etki olmadan % 14 azalmış.

Barbara Davis Merkez Pediatri Direktörü Dr. Robert Slover, “Erken sonuçlar olumlu , cihazı daha fazla hastada değerlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Medtronic MiniMed 780G’nin Özellikleri :

1)- Yüksek kan şekeri için otomatik düzeltme insülinleri / bolusları :

Sistemin kan şekerini hedef aralığında tutması ve kullanıcının sıkıntısını azaltması gerektiği için bu otomatik düzeltme bolusları özellikle önemli.

2)- Paylaşım ve yazılım güncellemeleri sağlayacak Bluetooth bağlantısı

Medtronic , daha önce MiniMed 780G ‘nin ‘’ anlık sensör sonucuna göre parmaktan ölçüm yapılmadan diyabet yönetimi adına karar alınabilmesi ( örneğin: insülin dozları….. / non-adjunctive use ) ‘’  için Guardian Sensör 3’ü üst seviyeye çıkartacağını belirtmişti.

Ek Notlar : Olması gereken hedef aralığında geçirilen zaman yüzdesi ( Time-in-range / TİR ) :

Bu oran bireyin kan şekerinin olması gereken hedef aralığında (70-180 mg/dl) ortalama ne kadar süre kaldığını belirtmektedir. Bu nedenle ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir.

Kaynak :

http://newsroom.medtronic.com/phoenix.zhtml?c=251324&p=irol-newsArticle&ID=2400974 https://beyondtype1.org/breaking-news-from-ada2019/

- Advertisement -

UYARI

Yayın politikamız gereği yapılan paylaşımların kaynak gösterilmeden paylaşılması yasaktır. 

- Paylaşımlarda alıntı yapılırken yazarın ( örneğin: diyabetgelismeleri.com ) belirtilmesi zorunludur. 

 

 

CEVAP

Yorum yap
Adınızı lütfen buraya giriniz

T1D Tedavisinde Yeni Dönem : Ağızdan Alınan İnsülin

T1D Tedavisinde Yeni Dönem : Ağızdan Alınan İnsülin

0
T1D Tedavisinde Yeni Yaklaşım: Oral İnsülin Dünya genelinde 425 milyon diyabetli bulunmaktadır. Bunlardan yaklaşık olarak 75 milyon diyabetli günlük insülin enjeksiyon tedavisi görmektedir. Bilim insanları uzun yıllardan beri diyabetlilerin hayatını kolaylaştıracak yöntemler üzerinde çalışmaktadır. Norveç...

CGM ölçümleri ile parmak ölçümleri arasında neden fark oluşur

0
CGM (sürekli glikoz ölçüm sistemi), glikoz seviyelerini doğrudan kandan değil interstisyel sıvıdan ölçer. İnterstisyel sıvı vücudun çoğu hücresi arasındaki boşluklarda bulunan hücre dışı bir çözelti olup kılcal damarlar ile hücre arasında bir koridor sağlayarak...
Baricitinib T1D'li hastalarda beta hücre fonksiyonunu korudu

Baricitinib T1D’li hastalarda beta hücre fonksiyonunu korudu

0
Yapılan çalışmalar romatoid artrit tedavisinde kullanılan baricitinib isimli ilacın vücutta insülin üretimini koruyabildiğini ve yeni T1D tanısı alanlarda tip 1 diyabetin ilerlemesini baskılayabildiğini gösterdi.  işte detaylar; Yeni tip 1 diyabet başlangıcı olan hastalarda, baricitinib adlı tedavinin...

Engelli Raporu ve Çözger Raporu

0
-Engelli Raporu Nedir ve Nasıl Alınır -Çözger Raporu Nedir ve Nasıl Alınır -Çözger ve Engelli Raporu Hakları Engelli Raporu Nedir ? Sağlık bakanlığı tarafından yetki verilen heyetler tarafından kişinin engellilik durumunu, engel gruplarını , engellilik tür ve...
Dexcom G6 Sistemi Tecrübeleri

Dexcom G6 Sistem Tecrübeleri

0
Bu yazımızda ülkemizde de kullanılan dexcom G6 sistemini deneyimleyerek tecrübelerimizi sizlerle paylaştık. Dexcom G6 bir sürekli glikoz ölçüm sistemidir. Sistem her 5 dakika da bir cilt altı sıvısından ölçüm yapar. Sistem hakkında ve kurulumu hakkında...

En Popüler Yazılar