İlk Nesil Yapay Pankreas ve İleri Teknolojiler Sempozyumu 15-16 Kasım 2019 Tarihinde Yapılıyor.
Günümüzde Tip 1 diyabetin “iyileştirilmesi” için hücre tedavisi gibi seçenekler beklenirken, teknoloji ile diyabet yükünün azaltılması ve sonunda bir tür elektronik beta hücresi olarak işlev görebilecek sistemlerin kullanılması daha gerçekçi bir yol olarak görünmektedir. İlk nesil yapay pankreas sistemlerinden olan Medtronik 670G Amerika ve Avrupa’da kullanılmaya başlanmış ve ilk sonuçlar hedef aralıkta geçen zamanının artırılması, HbA1c’nin ve hipoglisemi sıklığının düşürülmesinde etkili olduğunu göstermiştir. Bu sistemlerin otomatik düzeltme seçeneği de olan daha gelişmiş modellerinin 2020’nin ilk yarısında ülkemizde de kullanıma girmesi beklenmektedir.
Koç Üniversitesi Pediatrik Diyabet Günleri kapsamında 15-16 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen toplantıda, ABD’de diyabet teknolojileri alanında uzman Doç. Dr Eda Cengiz ve Uzman Dr. Halis Kaan Aktürk’ün de katkıları ile İlk Nesil Yapay Pankreas Sistemleri ve ötesinde gelişmeler ayrıntıları ve uygulamaya dönük yönleri ile ele alınacaktır. Toplantıda ayrıca Prof.Dr. Yankı Yazgan Diyabet ve Kronik Stres konulu bir konuşma yapacaktır. Toplantının programı aşağıda sunulmuştur.
Tüm diyabet ekibi üyelerinin, Tip 1 diyabetliler ve yakınlarının katılımına açık olan toplantı ücretsizdir. Katılmak isteyenlerin lcv@kuh.ku.edu.tr adresine e-mail göndermesi ya da 0 850 250 8 250/28758 nolu telefonu arayarak kayıt yaptırması gerekmektedir.
İlginizi diler, saygılar sunarız.
Koç Üniversitesi Hastanesi
Çocuk Diyabet Ekibi