5 C
Istanbul
Salı, Kasım 26, 2024
Advertisement
Ana SayfaDünyadaki Diyabet GelişmeleriParmak Delmeden Kan Şekerini Ölçen Sistem

Parmak Delmeden Kan Şekerini Ölçen Sistem

GlucoScanner , herhangi bir tıbbi müdahale gerekmeden ( cildi delmek vs yok )  kullanılan yeni bir kan şekeri takip cihazıdır. Uygulama işlemi sadece elin cihazın içine girmesiyle gerçekleşiyor. Bu sebeple uygulanması kullanıcı için kolay.

Tokyo’da Dynamic Brain Lab’ da  geliştirilmiş olan sistemin dokuyu delmeden uygulanması ve tek kullanımlık ürünler ( örn : kan şekeri ölçüm çubukları gibi malzemeler yok )  olmadan çalışması önemli sayılan bir özelliğiymiş. 

GlucoScanner , Tokyo vatandaşlarında test edilmiş ve şu anda cihazı küçültme aşaması tamamlanmış. 

 

- Advertisement -

Resim : http://dynamicbrainlab.com/story.html

GlucoScanner’ın yaratıcısı Stefano Valenzi ,”  Cihazın ilk örnekleri hazır olur olmaz , performansını değerlendireceğiz ve tüketici ürün kalitesine , güvenlik standartlarına uyup uymadığını test edeceğiz. Aynı zamanda farklı tıbbi standartlara uyup uymadığını değerlendiren gerekli prosedürleri başlatacağız. ” demiş. 

 

- Advertisement -

 

GlucoScanner Nasıl çalışıyor ?

Cihaz parmağa klip takar gibi takılıyor. ve belirttiklerine göre cilt vasıtasıyla çalışan optik sensörlerden dolayı parmak delmeye ihtiyaç duymuyor. Ayriyetten cihazın akıllı telefona bağlanması da belirtildiği özellikler arasında

Cihaz sadece kan şekerine değil aynı zamanda kalp hızına ve oksijenede bakıyor.

Yetkiliye cihazın kan şekeri seviyelerini nasıl okuduğuyla ilgili soru sorulmuş ve Cihaz kızılötesi spektrumunda standart olmayan ışık frekanslarını kullanıyormuş ve geliştirdikleri yeni yöntemle dokuya gelen ışığın emilimiyle alakalı veri hesaplanıyormuş.

Cihaz , ışığın emilimiyle alakalı bilgiyi fizyolojik verilerle ve bireysel fiziki özelliklerle birleştiriyormuş. Bu böylece araştırma ekibinin , cilt pigmentasyonundaki farklılıklar gibi optik teknolojiyle bağlantılı problemlerin bazılarını çözmesine olanak sağlıyormuş.

 

 

Hastaların parmaklarında uygulanan basit otomatik kalibrasyon işlemi cihazın performansını en iyi hale getirmek için GlucoScanner ayarlarıyla kullanıcıya yol gösterecekmiş. 

Belirttiklerine göre parmaklardan biri cihazın içine 10 saniye yerleştiriliyormuş ve glukoz seviyeleri uygulamada ve bir web sitesinde çıkıyormuş.

Cihazla ilgili olan Cloud Yazılımının mobil uygulama aracılığıyla kullanılması uygun olacakmış . Bu uygulama , hastadan sorumlu kişilere veya seçilmiş bireylere uyarılar/alarmlar sağlayacak. Yetkilinin söylediğine göre Bu sistem, veri erişimini sağlamak ve sağlık profesyonelleriyle iletişimi kolaylaştırmayı sağlamak için kullanılabilecek. 

 

GlucoScanner‘ın ilk cihazları 80’den 530 mg/dl’a olan plazma glukoz değerlerinde test edilmiş. ve Firma ” GlucoScanner‘ın son derece doğru olduğunu ” belirtmiş.

 

Şununda notunu düşelim sensörlerde ( CGM ve FGM ) veya kan şekeri ölçüm cihazlarında kullan-at gibi malzemeler bu sistemde olmayacakmış. 

 

Yetkililer ifadelerini şu şekilde belirtmiş ;

” Şu anda dünyanın her tarafında farklı hastanelerde klinik denemelerini planlıyoruz.( şimdiye kadar 10 ‘dan daha fazla ülkede ) Cihazın boyutunu azalttık. Boyut olarak mobil telefondan daha küçük. ve Projemiz birçok doktor ve vakıflar tarafından iyi karşılandı. ”  demiş.

Çalışmalarını takip ediyoruz ve çalışmalarda bir gelişme olduğunda sizlerle paylaşacağız.

 

Kaynaklar :

Diabetesdaily 

GlucoScanner – https://www.indiegogo.com/projects/glucoscanner-optical-blood-glucose-monitoring#/

http://www.us-tech.com/default.aspx?RelID=1993030&issearch=glucoscanner

Cihaz Resimleri : https://glucoscanner.com

- Advertisement -

UYARI

Yayın politikamız gereği yapılan paylaşımların kaynak gösterilmeden paylaşılması yasaktır. 

- Paylaşımlarda alıntı yapılırken yazarın ( örneğin: diyabetgelismeleri.com ) belirtilmesi zorunludur. 

 

 

CEVAP

Yorum yap
Adınızı lütfen buraya giriniz

FreeStyle Libre 2 Plus Artık Omnipod 5 Sistemiyle Uyumlu

0
Omnipod 5 Otomatik İnsülin gönderim (AID) Sistemi Amerika Birleşik Devletleri'nde Abbott firmasının FreeStyle Libre 2 Plus CGM sensörüyle artık uyumlu. Sistemin halihazırda Dexcom'un G6 ve G7 sürekli glikoz sistemleriyle de (CGM'ler) uyumluluğu bulunuyor.Firma tarafından...

Yeni Tanılı Tip 1 Diyabetliler için Rehber

0
Bundan birkaç ay önce veya hatta birkaç hafta önce T1D tanısı almış olabilirsiniz. Bu yazı sizler için kısa bir rehber niteliğinde olacak;Tip 1 diyabetli iseniz, pankreasınız insülin üretmiyor demektir. Bu süreçte kan şekeri...
T1D Tedavisi Alan Bir Hastadan Olumlu Bulgular Paylaşıldı

T1D Tedavisi Alan Bir Hastadan Olumlu Bulgular Paylaşıldı

0
T1D Tedavisinde Yeni Bir Dönem : Kök hücre nakli yapılan ilk T1D hastasından kayda değer bulgular paylaşıldı. Tedavi ile birlikte vücudunda insülin üretimi olduğu bildirildi.Yapılan çalışma, 25 yaşında Tip 1 diyabetli bir kadın hastada,...
Tandem t:slim X2 İnsülin Pompası Artık AB’de Lyumjev ile Uyumlu

Tandem t:slim X2 İnsülin Pompası Artık AB’de Lyumjev ile Uyumlu

0
Yapay pankreas teknolojileri, tip 1 diyabet (T1D) tedavisinde diyabet yönetiminin önemli bir unsuru olmaya devam ediyor. Bu teknolojilerin bir parçası olan sürekli glikoz ölçüm sistemlerinin (CGM) yanı sıra, mevcut insülinlerin etkinliğinin artırılması da...

T1D Önleme Çalışmaları: 

0
Deneysel bir monoklonal antikorun (mAb43) fare modelleri ile yapılan bir çalışmada tip 1 diyabetin başlamasını engelleyebileceği tespit edildi.Araştırmacılar, ilacın benzersiz olduğunu belirterek, insülin üreten pankreatik beta hücrelerini doğrudan hedef aldığını ve bu hücreleri, vücudun...

En Popüler Yazılar