SENSÖR RAPORU VE REÇETESİ YAZIMI KONUSUNDA SON BİLGİLER
Bugün itibarıyla SGK sistemindeki teknik sorun halledilmiş görünmektedir. Rapor ve reçete yazılabiliyor ve firmalar da hazırlıklarını bitirmiş durumdadır. Bu bilgiler çerçevesinde pazartesi’den itibaren işler yoluna girmiş sayılabilir.
Peki, Sensör raporlarının ve reçetelerinin yazımı, sensörlerin temin süreçleri ve ailelerin dikkat etmesi gereken konular neler?
BU DESTEKLE İLGİLİ UYGULAMALARIN AŞAĞIDAKİ GİBİ OLMASI ÖNGÖRÜLMEKTEDİR
1. Sensör raporu çocuk endokrinoloji uzmanı olan merkezlerde kurul raporu olarak çıkarılabilmektedir. Raporlar 1 yıllıktır. Daha önce alınan ÇÖZGER, ilaç veya pompa raporu sensör raporu yerine kullanılamaz.
2. Rapor var ise reçete çocuk endokrinoloji uzmanı, çocuk hekimi ve aile hekimlerince yazılabilmektedir.
3. Raporlarda ve reçetede 3 ayda 3 tane sensör yazılacaktır( Raporda 1 ayda 1 adet de olabilir). Bu, 3 tane sensör verileceğini değil, 3 aylık SGK katkısı anlamına gelmektedir. Bu şekildeki 3 aylık reçete, Libre 2 alınırsa 6 adet, Dexcom için 9 adet, Medtronik için 15 adet anlamına gelmektedir.
4. Reçetelerde sensör markası yazılmamaktadır.
5. Medikal firması, markaya göre belirlenmiş miktarı verecektir. Bu durumda aile de 3 aylık 10.500 +KDV (11550 TL) SGK desteğinin üstünü tamamlayarak veya yetiyorsa bir ek ödeme yapmadan tercih ettiği sensörü alabilecektir.
6. Sensörler Eczanelerden satılmamaktadır. Sadece firmaların belirttiği medikallerden alınabilmektedir. Bunun için ilgili sensör firmasının çağrı merkezini aranarak veya web sitesi ziyaret edilerek bilgi alınabilmektedir.
7. Libre 2 satış bilgileri aşağıdaki görselde ve Dexcom G6, G7 siparişinin nasıl yapılacağını öğrenmek için tıklayın. Medtronik sensörleri daha önceki gibi 6K ve Protek medikallerden temin edilebilecektir.

Bu yazı Prof. Dr. Şükrü Hatun hocamıza aittir.